Mökkeily lasten kanssa

Lasten kanssa matkustaminen voi olla joko unelmien täyttymys, tai lähes painajainen. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, mikä pitää erityisesti paikkansa kun mukana on isompi joukko lapsia, tai kovin nuoria matkaajia. Tästä listasta löydät vinkit siihen, kuinka mökkeily on myös lasten kanssa onnistunut kokemus:

  • 1. Varaa aikaa

Aikaa tulee varata enemmän kaikkeen. Ensinnäkin matkalle lähteminen tulee vaatimaan enemmän järjestelyjä ja aikaa. Lasten tavarat pitää muistaa ottaa mukaan ja pakkautuminen autoon voi olla jo itsenään oma seikkailunsa. Myös matkustamiseen on varattava runsaasti aikaa ja reitti on suunniteltava sen mukaan, että tarvittaessa esimerkiksi vessoja on löydettävissä tiheämpään tahtiin.

  • 2. Huolehdi myös aikuisten tarpeista

Jos reissulle lähdetään jo valmiiksi stressaantuneessa ilmapiirissä, ei lapsillakaan tule olemaan hauskaa. Jo ennen matkalle lähtemistä, tai sen aikana, voidaan ottaa hetken taukoja, jolloin lapsille on keksitty omaa tekemistä ja aikuiset voivat uppoutua kiehtovaan kirjaan tai netti kasino sivuille tienaamaan hiukan lisää lomarahaa. Omasta rauhasta tulee huolehtia, eikä tästä pidä tuntea syyllisyyttä!

  • 3. Turvallisuus

Mökillä ollessa lapsia on pidettävä silmällä tarkemmin. Erityisesti veden ääressä olevat mökit tuovat omat haasteensa matkaajille, joiden joukossa on pienokaisia enemmän kuin aikuisia. Turvallisuus tulee aina pitää mielessä, eikä lapsia tule jättää valvomatta. Mökin mahdolliset haasteet ja vaaratekijät kannattaa selvittää jo ennen mökin varaamista, jolloin ne voidaan ottaa suunnitteluun mukaan.

  • 4. Tekemistä kaikille

Yhteinen tekeminen on mainio tapa pitää lapset kiireisinä ja varmistaa, että illalla aikuisille jää hiukan omaa aikaa, kun perheen pienimmät ovat jo unilla rankan päivän jälkeen. Esimerkiksi perhosten metsästäminen, tai vaikka marjojen kerääminen ja piirakan leipominen luonnon antimista, on mainio tapa saada lapsille puuhaa koko päiväksi ja samalla raikasta ulkoilmaa tulee tarpeeksi. Elektroniikan käyttöä kannattaa lapsilta rajoittaa, koska muuten mökkiretki ei välttämättä eroa arjesta mitenkään.

  • Varaudu yllätyksiin

Koskaan ei kannata lähteä liikkeelle sellaisella suunnitelmalla, jossa ei ole varaa joustoon. Tämä pätee erityisesti lasten kanssa, sillä sairastumiset, känkkäränkkä kohtaukset ja tekniset viat ovat vain muutamia ongelmista, jotka voivat yllättää koska tahansa. Sekä matkustamisesta, että itse lomailusta, kannattaa ottaa kaikki irti ja kun jo lähtiessä on hyvä ja huoleton olo, ei kerätä turhia paineita kesken lomankaan.

 
 

About the author

More posts by