Jos majoitut vuokramökkiin, selvitä etukäteen mökin varustelu

rental cottageJos olet suuntaamassa mökkilomalle vuokramökkiin, kannattaa aivan ensimmäiseksi tarkistaa mökin varustelu etukäteen – mitä mökistä löytyy ja mitä sinun tulee tuoda mukanasi? Löytyykö mökistä esimerkiksi peitteitä ja tyynyjä ja perusastiasto? Mieti myös etukäteen, millaista varustetasoa mökiltä toivot – haluatko viettää lomasi alkeellisissa oloissa vai toivotko hyvin varusteltua mökkiä – ja tee mökkivalinta tämän pohjalta budjettisi rajoissa.

Muista huolehtia omasta kodistasi ennen mökkilomalle lähtöä

Ennen kuin suuntaat auton nokan kohti mökkikohdettasi, kannattaa käyttää muutama tuokio myös siihen, että huolehtii oman kodin turvallisuudesta ennen matkalle lähtöä. Sähkölaitteet kannattaa kenties irrottaa pistorasioista ja jos olet pitkään poissa, kannattaa jääkaappi tyhjentää. Roskat kannattaa viedä asunnosta pois, etteivät ne ala loman aikana haista ja kerätä kutsumattomia vieraita. Tarkista myös, että ikkunat ja ovet ovat kiinni kunnolla ja että vakuutuksesi vastaavat tarpeitasi ja ovat muutenkin kunnossa. Ensiapuohjeiden opettelu sekä hälytysnumeroiden mukaanotto mökkilomalle ovat fiksua varautumista mahdollisten hätätilanteiden varalta.

Mitä mökille kannattaa ottaa mukaan?

Riippuu pitkälti omista mieltymyksistäsi sekä matkan pituudesta ja suunnitelluista aktiviteeteista, mitä kannattaa pakata mukaan mökkilomalle. Tästä syystä seuraavat vinkit ovatkin ainoastaan suuntaa-antavia. Ensiapulaukun täydentäminen on kuitenkin aina järkevää. Esimerkiksi särkylääkkeet, hyttysvoiteet ja kyypakkaus on hyvä ottaa mukaan mökkiloman ensiapulaukkuun. Tämän lisäksi saatat tarvita aurinkosuojavoiteita, punkkipihtejä, pinsettejä, lääkehiilijauhetta, haavanhoitotarvikkeita, hydrokortisonivoidetta, allergialääkkeitä sekä saksia. Jos tarvitset joitakin lääkkeitä sairautesi hoitoon, varmista, että lääkkeet ovat mukana.

Selvitä etukäteen, mitä tekstiilejä tarvitset mukaan mökille ja pakkaa tarvittaessa mukaan riittävä määrä lakanoita, tyynyliinoja, pyyhkeitä sekä muita mahdollisesti tarvitsemiasi tekstiilejä. Jos mökissä on takka tai saunanpesä, selvitä etukäteen, pitääkö niitä varten ottaa puita mukaan. Entäpä löytyykö mökiltä grilli ja sytytysvälineet? Erilaisia aktiviteetteja kannattaa varata mukaan iltojen ja sadepäivien varalta – esimerkiksi mielenkiintoiset kirjat ja lautapelit voivat olla mukavaa ajanvietettä. Puhelimen laturi, harrastustarvikkeet, riittävästi käteistä, tulitikut sekä varalamppu kannattaa myös pakata mökkitavaroiden joukkoon.

Mieti mitä ruokaa haluat mökillä syödä ja mikä on ruuan menekki. Millaiset säilytystilat mökillä on ja sijaitseeko se lähellä ruokakauppaa, josta voit hakea loman aikana täydennyksiä?