Netti on erinomainen apuväline vuokramökin etsinnässä

rent the cottageInternet on nykyisin erinomainen apuväline halutessasi etsiä tarpeitasi vastaavaa vuokramökkiä – verkosta löytyy runsas valikoima yrityksiä, jotka tarjoavat erilaisia ja –tasoisia vuokramökkejä ympäri Suomen. Erilaisten vaihtoehtojen vertailu on erittäin helppoa netin avulla ja voit tehdä tämän vaikkapa omalta kotisohvaltasi käsin.

Mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun olet vuokraamassa mökkiä?

Mökkikohtaiset ohjeet ja säännöt tulee tietysti huomioida ja niitä tulee noudattaa tarkasti. Tämän lisäksi on tärkeää miettiä aivan ensimmäiseksi mökin sijaintia – millaisissa olosuhteissa haluat lomasi viettää ja mitä haluat lomallasi tehdä? Miten mökille pääsee perille? Onko mökin läheisyydessä tarvitsemasi palvelut? Jos mökkilomalla on mukana lapsia, on tärkeää selvittää, onko mökin ympäristö lapsiystävällinen ja turvallinen myös lasten kannalta.

Sesonkiaikoina mökkilomailu on suosittua ajanvietettä ja mökit varataan usein hyvissä ajoin. Tästä syystä myös sinun kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin, ettet jää ilman haluamasi kaltaista mökkiä. Kesälomaviikoista suosituimmat, hiihtolomaviikot sekä joulu ovat mökkeilyn kulta-aikaa ja jos suunnittelet itsekin tällöin viettäväsi mökkilomaa vuokramökillä, kannattaa todellakin olla liikkeellä ajoissa erityisesti jos haluat mökkeillä Lapissa laskettelukeskuksen lähellä sijaitsevassa mökissä hiihtoloma-aikaan tai Itä-Suomen järvialueella sijaitsevassa lomamökissä suosituimpien kesälomaviikkojen aikaan.

Valitessasi itsellesi sopivaa vuokramökkiä kannattaa tutustua tarkkaan mökin varustelutasoon sekä pohtia millaisia varusteita mökillä tarvitset – haluatko, että mökin varustelutaso vastaa lähes kotisi varustelutasoa vai toivotko nimenomaan vaatimattomasti varusteltua, tunnelmallista mökkiä? Ota myös selvää, löytyykö mökistä esimerkiksi peitteitä ja tyynyjä, vai pitääkö vuokralaisen tuoda ne mukanaan. Selvitä samalla, onko mökissä perusastiasto. Yleensä mökkeilijän tulee ottaa mukaan ainakin omat liinavaatteet, vessapaperit ja talouspaperit, mutta tämäkin on mökkikohtaista.

Henkilömäärän huomioiminen on erityisen tärkeää – selvitä siis, kuinka monta henkilöä saa mökissä majoittua. Aikoessasi lähteä mökkilomalle yhdessä lemmikkieläimen kanssa, kannattaa selvittää etukäteen, saako kyseiseen mökkiin ottaa mukaan lemmikkieläimiä.

Vuokrasopimus suositellaan tehtäväksi kirjallisena. Selvitä vuokraehdot jo siinä vaiheessa kun olet varaamassa mökkiä. Selvitä samalla myös, kuinka suurta vuokraa joudut mökistä maksamaan, mikä on sopimanne vuokra-aika, pitääkö sinun maksaa jotakin ennakkoon, miten maksu tapahtuu, millaiset peruutusehdot sopimus sisältää ja mitä kaikkea maksamasi vuokrahinta sisältää. Selvitä myös miten ja mistä saat mökin avaimet ja minne sinun pitää ne palauttaa lähtiessäsi kotimatkalle.