Kalastaminen Konnuskosken alueellaJos kalastaminen on sydäntä lähellä, on ehdottoman suositeltavaa tutustua kotimaamme upeisiin kalavesiin. Meiltä löytyy toki upeita rannikkoalueita niin Itämereltä kuin Pohjanlahdeltakin, sekä myöskin valtoimenaan virtaavia huikeita koskia, mutta monelle rakkaimpia seutuja ovat kuitenkin maamme tarjoamat järvet. Suomea ei suotta kutsuta tuhansien järvien maaksi; täältä löytyy hyvin monipuolinen valikoima erilaisia järvialueita, joiden kalakanta on todella rikas ja mielenkiintoinen. Saimaan alueella on luonnollisesti tuhansia pikkujärviä, joiden rannoille on rakennettu mökkejä paitsi kauniiden maisemien, myös erinomaisten kalavesien innostamana. Monella on mökki juurikin Saimaan rannalla, joka on eräänlainen ikoniksi muodostunut suomalainen kesänviettopaikka.

Kaunis ja monelle rakas Konnuskoski on yksi oiva esimerkki Saimaan tienoon mainioista kalastusalueista. Kyseessä on suojeltu vesistöalue, joka sijoittuu Savon alueen kauniiseen järvimiljööhön. Tämä on sikäli mieluinen kalapaikka, että tänne pääsee Konnuksen kanavaa pitkin Saimaalta ja Kallavedeltä veneellä. Tämä suhteellisen pieneksi luokiteltavissa oleva järvialue on siis hyvin yhteydessä myös suurempiin vesistöalueisiin. Moni Konnuskosken alueella joskus kalastanut kehuu sen kerta kaikkiaan upeita maisemia, jotka on jätetty hyvin pitkälti luonnontilaan. Joissain alueen pikkupoukamissa on löydettävissä heittolaitureiksi tarkoitettuja laitureita sellaisille kalastajille, jotka haluavat pitää veneilystä hiukan taukoa. Konnuskosken pohjoisessa päässä on myös poikastuotantoon tehty alue, joten kalavesistöksi alue on erittäin passeli.

Paitsi Konnuskoski, on Savon alue yleensäkin hyvin otollinen kalastamistarkoitukseen. Täällä koukkuun saattaa hyvinkin tarttua alueella luonnostaan runsaana esiintyvä hauki, harjus, järvitaimen tai kuhakin, mutta kenties kaikkein varmimmin mukaan tarttuu ahven jos toinenkin kalastusreissulla Savon vesistössä. Näille tienoille on myös istutettu kalakantaa ja erityisesti järvitaimenen, kuhan ja jossain määrin myös järvilohen esiintyminen on alueella yleistynyt tämän myötä. Jos onni oikein lykästää, voi mukaan tarttua oikeanlaisella uistimella ja tietysti kalaonnella suuria, jopa kolmesta kilosta ylöspäin olevia vonkaleita, jotka kelpaa ilman muuta viedä kotiin näytille ylpeänä. Yleensä paras kalastusaika osuu kesä- ja elokuun välille, mutta toki kalaa saa narrattua ympäri vuoden oikeanlaisilla varusteilla. Toisinaan talvella näkee järvien jäillä innokkaita pilkkijöitäkin, mutta suurin osa suuntaa kuitenkin kalavesille mökkikaudella, joka alkaa huhtikuussa ja päättyy lokakuussa.